• Imprimeix

S’inicia el procés de debat virtual GovernsLocals.cat

Els càrrecs electes podran participar-hi fins al dia 15 d'abril

28/03/2017 11:03

Una vegada finalitzat el procés de debat presencial GovernsLocals.cat adreçat a alcaldes i alcaldesses que ha tingut lloc en set sessions territorials durant els mesos de gener i febrer, ara ha arribat el torn d’obrir un procés de debat virtual adreçat a regidors i regidores a través del web. Així, els càrrecs electes d’arreu de Catalunya ja poden fer les seves aportacions als textos inicials del procés de debat, que inclouen també les aportacions fetes durant les set sessions territorials del procés GovernsLocals.cat, en què han participat 530 alcaldes i alcaldesses. 

Els electes poden descarregar-se els textos per àmbits de treball i utilitzar una plantilla habilitada per poder fer les seves aportacions en l’apartat “Participació”. Els regidors i les regidores que hi vulguin participar poden enviar un correu electrònic a participacio@governslocals.cat amb comentaris, idees o suggeriments sobre qüestions relacionades, entre d’altres, amb l’ordenació territorial, l’organització dels governs locals o les finances localsEl termini per participar-hi finalitza el dia 15 d'abril de 2017.

Els documents resultants d’aquesta participació es coordinaran a través d’un comitè tècnic format per representants de totes les administracions. El procés finalitzarà amb l’elaboració d’un document final que es presentarà al Parlament de Catalunya i que ha de servir com a base per elaborar les futures lleis dels governs locals.

 

Consultes a la ciutadania

A més de la participació dels càrrecs electes, els municipis que hi estiguin interessats poden posar en marxa consultes a la ciutadania. Amb aquest objectiu, al web governslocals.cat es poden trobar un seguit d’indicacions per dur-les a terme, com ara un esquema bàsic sobre el procediment, així com documents sobre participació ciutadana.