• Imprimeix

La consellera Borràs entrega a la presidenta del Parlament el document amb les aportacions del procés participatiu de debat GovernsLocals.cat

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha lliurat a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, el document que recull les aportacions del procés participatiu GovernsLocals.cat, impulsat arreu de Catalunya amb l’objectiu de definir les bases per a la futura legislació de l’Administració local

25/07/2017 17:07
170725_HCParlarment_GovernsLocals
El debat s’ha estructurat en sis eixos que han posat sobre la taula propostes de modificació del funcionament de les administracions locals en sis àmbits clau: l’organització territorial, els serveis a les persones, les finances locals, la innovació de la gestió pública i les relacions intergovernamentals.
 
Els sis àmbits s’han debatut en sessions territorials amb alcaldes, presidents de consells comarcals i d’entitats municipals descentralitzades (EMD) i també a través de la pàgina web GovernsLocals.cat per part de regidors i tècnics dels ens locals. El Govern va encetar aquest projecte a mitjans de l’any passat per tal d’involucrar tots els nivells de l’Administració i conèixer de primera mà les necessitats reals i la diversitat de propostes i opinions d’arreu del territori.
 
La consellera Meritxell Borràs s’ha mostrat satisfeta de poder lliurar a la presidenta les conclusions del treball participatiu que el Govern ha fet amb el món local i n’ha destacat l’elevat interès de col·laboració per part de totes les entitats. “Hi ha hagut una participació molt alta, amb més de 560 administracions locals actives i més de 530 alcaldes que hi han dit la seva”, ha assegurat la consellera.
 
Borràs ha explicat que el procés participatiu de GovernsLocals.cat ha estat “un debat serè i profund desenvolupat arreu del país que ha permès recollir les opinions i punts de vista de tothom”.
 
En l’entrega del document final, Borràs ha estat acompanyada del secretari d’Administracions Locals, Joaquim Ferrer, i de la directora general d’Administració Local, Montserrat Mundi.