• Imprimeix

Entrevista a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer

22/02/2017 12:02
Alcalde de Reus, Carles Pellicer

Creu que s’hauria de redefinir el concepte d’àrea metropolitana i ampliar-lo a d’altres zones del territori, com ara Tarragona?

Sí, a la nostra demarcació, per demografia, potencial econòmic i emprenedor, infraestructures i capital social, li hauria de ser aplicable.

Com creu que es pot millorar el finançament local?

Els ajuntaments som l’Administració més propera als ciutadans i la que prestem més serveis públics, sobretot, en l’àmbit social. En aquests darrers anys ens hem ocupat de fer front als pitjors efectes de la crisi. Ens caldria incrementar la participació en impostos de l’Estat.

És més partidari d’un codi ètic únic de càrrecs electes per a tots els municipis o bé que cadascú se’n faci el seu?

Un per a tots; l’ètica no entén de mida ni de particularismes.

Cal tendir cap a fórmules obertes de model de prestació de serveis públics municipals o cap a la gestió directa (remunicipalització)?

Depèn del servei, de la dimensió del municipi i de com s’ha desenvolupat un determinat servei. A Reus tenim una empresa d’aigües municipal i altres serveis estan externalitzats. Cal anar a cada cas concret.

Què representa per a Reus ser Capital de la Cultura Catalana 2017?

Un important esdeveniment per a la ciutat i una gran oportunitat per projectar encara més la capitalitat cultural de Reus i oferir a la ciutadania noves propostes culturals innovadores i de qualitat.