• Imprimeix

Entrevista a l'alcalde de Maials, David Masot

03/02/2017 09:02
David Masot, alcalde de Maials

Què és el millor i el pitjor de viure en un municipi de 1.000 habitants?

El millor de viure en un poble petit és la tranquil·litat i la mobilitat. El pitjor és que sempre falta algun servei, com ara una residència. O algun equipament de lleure, com ara un teatre.


La legislació municipal actual s’ajusta prou bé a les necessitats quotidianes de Maials?

No trobo que la legislació estigui adequada a les necessitats del poble, trobo que ens falten recursos econòmics. Caldria que l’Estat ens aportés una major dotació econòmica, així no ho hauríem de carregar als nostres veïns amb impostos.

Com s’imagina l’Administració pública local d’aquí a 10 anys? En quins aspectes haurà canviat?

D’aquí a 10 anys me la imagino molt millor, en el cas que Catalunya arribi a ser un estat propi. Si no és així, no veig massa canvis a la vista.

El fet de ser pagès en què l’ha ajudat a l’hora de fer política?

Ser pagès vol dir que ets un autònom i que t’has de saber moure i que has de treballar molt per aconseguir unes bones collites i treure un bon rendiment a la teva explotació agrària. A l’hora de fer política és una mica el mateix, esforç, dedicació i un bona capacitat de resolució vers els problemes que es van succeint.

En termes generals, què li genera més adrenalina: un plenari municipal o un concert del seu grup de música, els Tremendos, i per què?

L’adrenalina és major quan pujo a l’escenari amb el grup Tremendos. Quant als plens, l’experiència política, els companys de consistori i el treball fan que tot plegat sigui menys “adrenalínic”.