• Imprimeix

GovernsLocals.cat: el procés de debat per establir les bases del futur de l’Administració local

12/01/2017 15:01
Infografia de GovernsLocals.cat

El Govern de la Generalitat, juntament amb les altres administracions, ha posat en marxa el procés de debat GovernsLocals.cat per definir com ha de ser l’Administració local catalana del futur. Aquest procés de debat té com a objectiu posar sobre la taula i repensar qüestions relacionades, entre d’altres, amb l’ordenació territorial, l’organització dels governs locals o les finances locals.

Alcaldes, presidents d’entitats municipals descentralitzades i presidents de consells comarcals podran participar presencialment en les sessions de debat al territori que s’inicien aquest mes de gener, després que, a finals de 2016, es presentés la iniciativa als diferents consells d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya.

Com funciona el procés participatiu?

Aquest procés vol involucrar tots els àmbits de l’Administració pública, per la qual cosa totes les administracions hi són representades en diferents grups de treball, els quals han fet unes primeres aportacions relacionades amb els sis àmbits de treball que es debatran en diverses sessions al territori.

També es duran a terme diversos processos participatius en l’àmbit municipal i es recolliran opinions a través del web GovernsLocals.cat, que fomentarà la participació dels electes. Els documents resultants d’aquest debat es coordinaran a través d’un comitè tècnic, format per representats de totes les administracions, i se sotmetran a la consideració d’un grup d’assessors externs.

El procés de debat finalitzarà el mes de març, amb l’elaboració d’un document final que es traslladarà al Parlament de Catalunya i que ha de servir com a base per elaborar les futures lleis dels governs locals.