• Imprimeix

El procés de debat

GovernsLocals.cat és un procés de debat que la Generalitat de Catalunya ha iniciat amb les administracions locals per definir com ha de ser el municipalisme català del futur.

En els darrers anys, el nostre país ha canviat i també ho han fet els catalans i les catalanes, que reclamen unes administracions públiques més modernes, obertes, transparents i eficients, així com més participació en els afers públics, amb la voluntat d'esdevenir actors i no mers espectadors.

Aquesta demanda ciutadana afecta especialment els ajuntaments i altres ens locals, que són el pilar fonalmental de la nostra societat. El debat que s'obre a través de GovernsLocals.cat servirà per dibuixar el model de món local que volem per a Catalunya, repensant àmbits com l'organització territorial, les competències, el finançament o les bones pràctiques, entre d'altres, i per elaborar les bases de les lleis que han de regir el futur dels governs locals catalans.

El procés es farà escoltant la veu dels representants electes de tot el territori: des de Sant Jaume de Frontanyà, el municipi més petit, fins a la capital, Barcelona. Exercirem una democràcia de base, ascendent, de baix a dalt, promovent, a través de diferents sistemes de participació, un model de governança interactiu que doni la màxima legitimitat a les reformes i als canvis que han d’arribar.

Data d'actualització:  27.07.2016